wtf wtf
forum za vse odfukane in odštekane :D
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Zvezdniske fobije in ostale zanimivosti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    wtf Seznam forumov -> Fobije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
DulceLocura
Special
Special


Pridružen/-a: 20.05. 2007, 12:25
Prispevkov: 3766
Kraj: v kotu sobe, z rotacijsko lucko na glavi xD

PrispevekObjavljeno: Čet 31 Maj 2007 11:09    Naslov sporočila: Zvezdniske fobije in ostale zanimivosti Odgovori s citatom

Vsi imamo svoje fobije. Nekateri se bojijo smrti, drugi odprtih prostorov, tretji utesnjenosti, četrti spet ... Česa pa se bojijo zvezdniki?

Ena njihovih največjih težav, če smo ironični, je najverjetneje, kako zapraviti denar, ki ga dobijo za posneti film, izdano ploščo, sprehod po manekenskih stezah. Zdaj pa šalo na stran. Seveda se bojijo tudi lastne ugrabitve in ugrabitve svojih otrok. Zato pa se po navadi obkrožijo s 100- ali več kilogramskimi gmotami mišic, ki jim pravimo varnostniki.

Bojijo se tudi prevelikega vdora v zasebnost, čeprav jim po drugi strani godi, da pišejo o njih. Pa čeprav laži. Saj še vedno potem lahko tožijo. A to je druga zgodba. Veliko zvezd trpi za fobijami. Najbolj pogoste fobije so strah pred obiskom zdravnika, strah pred letenjem, višino, odprtim prostorom in strah pred strahom samim.

In kdo so zvezde, ki trpijo za eno (morda tudi za več vrstami) izmed fobij? Strah pred zaprtim prostorom menda muči zvezdnico E. T.-ja Drew Barrymore. Kim Basinger, Macauley Culkin in Daryl Hannah pa imajo ravno nasprotne težave. Strah jih je odprtih prostorov.

Groza pred letali
Kot je znano, zvezdniki veliko potujejo. Dopusti, počitnice, različne lokacije snemanj filmskih prizorov, premiere filmov na različnih koncih sveta, sodelovanje v različnih dobrodelnih akcijah ... Včasih morajo biti v enem ali dveh dneh na čisto drugem koncu sveta. Potem seveda ne pridejo v poštev potovanja z ladjo, avtomobilom ... Ostane edino letalo. In kako se na pot odpraviti, če vas je strah letala?

To je vprašanje, na katerega poskušajo najti odgovor Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Colin Farell, Aretha Franklin in Whoopi Goldberg. Kako vsakič premagajo strah, ostaja skrivnost. Delujejo pomirjevala, alkohol, droge? Ali se pred letenjem posvetujejo s psihiatri, psihologi? Morda pa se le usedejo na letalo in upajo na najboljše. Med letom se krčevito oprimejo naslonjal za roke, zaprejo oči in si predstavljajo vse grozote, ki se jim med poletom lahko zgodijo. In seveda, sedež mora biti čim bližje vratom.

Kdo, le kdo se boji živalic?
Veliko zvezdnikov se spopada z najrazličnejšimi strahovi, povezanimi z živalmi. Strah pred ščurki imata Claire Danes in Scarlett Johansson. Vprašanje je, ali jih imata sploh kdaj priložnost videti, ampak ... Še bolj bizaren strah pred živalmi ima zvezdnik Piratov s Karibov. Ne govorimo o Johnneyju Deppu, ampak o Orlandu Bloomu. Boji se namreč prašičev.

Kaj pa strah pred metulji? Nikoli ne bi uganili, kdo je tisti človek, ki se jih boji. Ali pač? Nicole Kidman, brhka, rdečelasa Avstralka bi bil pravi odgovor. Sama je nekoč o svojem strahu izjavila: "Bizarno je. Ne bojim se kač in pajkov. Bojim se metuljev. Nekaj zloveščega je na njih. Nekaj čudnega." Pajkov se boji eden izmed junakov Harryja Potterja, Rupert Grint. Se sprašujete, kdo to je? V filmih o Potterju igra Rona Weasleyja, Harryjevega najboljšega prijatelja. Strah pred kravami ima Lyle Lovett, nekdanji mož Julie Roberts.

Vreme, višina, grobovi in voda ...
In da ne boste mislili, da je popzvezdnica Madonna brez fobij. Boji se bliskanja. Torej, le kako lahko prenaša muhasto angleško vreme? Dež, nevihte in bliski so nekako povezani, mar ne? In kdo se boji grobov? Nihče drug kot nekdo, ki je imel v svoji filmski preteklosti veliko opraviti prav s pokopališči. Igrala je izganjalko duhov po imenu Buffy. Govorimo seveda o Sarah Michelle Gellar.

Višine se bojita Tobey Maguire in Liam Neeson, vode pa Michelle Pfeiffer. Neizmeren strah pred vodo je imela tudi Natalie Wood, ki jo je še vedeževalka opomnila, naj se boji vode, ker tam zanjo preži nevarnost. In kako se je končalo Natalijino življenje? Utopila se je.

Keanu ne bo ugasnil luči!
Teme se bojijo Keanu Reeves, Anne Rice in P Diddy. Smešno je to, da se po navadi ljudje klovnov razveselijo. No, en zvezdnik se jih stoodstotno ne. To je zvezda Piratov s Karibov Johnny Depp.

Najbolj nenavadne fobije
In če so te fobije dokaj normalne ... Kam bi uvrstili Woodyja Allena? Kot je njegovo življenje nenavadno, je nenavadna tudi njegova fobija. Boji se prečkanja mostov in predorov. Christina Ricci noče nikoli v bazen, če ni nikogar drugega v njem. Boji se namreč, da bo vanj takrat priplaval pravi morski pes. Nekdanji mož Angeline Jolie Billy Bob Thorton se boji starinskega evropskega pohištva in nikoli, ampak res nikoli ga ne boste videli, da bi uporabil srebrni jedilni pribor.

In da si ne boste mislili, da oče psihiatrije Sigmund Freud ni bolehal za fobijami. Bal se je smrti, železniških prog in praproti.


:D
_________________
* JANKO&METKA *

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
DulceLocura
Special
Special


Pridružen/-a: 20.05. 2007, 12:25
Prispevkov: 3766
Kraj: v kotu sobe, z rotacijsko lucko na glavi xD

PrispevekObjavljeno: Čet 31 Maj 2007 11:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom


BRAZILEC OBJAVIL SLOVAR FOBIJ


Našel kar 1.029 vrst fobij

Zanimivosti, 20. maj 2004 11:07
Rio de Janeiro - RTV SLO

Brazilski pisatelj Igor Rafailov je objavil prvi svetovni slovar fobij, ki vsebuje kar 1.029 vrst najrazličnejših človeških strahov.

Pisec iz Pernambuca je dejal, da morajo ljudje razumeti in se spopasti s svojimi fobijami. Rafailov je dve leti iskal slovar, vendar ni našel niti enega urejenega slovarja fobij.

Med zanimivejšimi fobijami je felinefobija ali strah pred mačkami, za katero je trpel tudi Napoleon.

Najdaljši vnos v knjigi pa pomeni strah pred branjem ali govorjenjem dolgih besed - hipomonsteresquipedalofobija.
_________________
* JANKO&METKA *

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
DulceLocura
Special
Special


Pridružen/-a: 20.05. 2007, 12:25
Prispevkov: 3766
Kraj: v kotu sobe, z rotacijsko lucko na glavi xD

PrispevekObjavljeno: Čet 31 Maj 2007 11:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sanja Grohar in njena nenavadna fobija

Sanja Grohar se je s pomočjo hipnotizerja osvobodila strašne fobije, ki jo je hromila že od otroških let: bivša misica se je bala - žog v zaprtem prostoru. Posebno če so bile to teniške žogice ali nogometna žoga.


lolll :D
_________________
* JANKO&METKA *

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    wtf Seznam forumov -> Fobije Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.